Current Affairs 4th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 4th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Which state Government (राज्य सरकार) Unveils the Portrait of Social Reformer (समाज सुधारक) ‘Prabodhankar Thackeray?
Answer ->> Maharashtra

Questions 2 ->> PM Modi (प्रधानमंत्री मोदी) has inaugurated the 104th Indian Science Congress (भारतीय विज्ञान कांग्रेस) at which place?
Answer ->> Tirupati

Question 3>> Which country (देश) ranks the third position for offering the highest average annual salary (वार्षिक वेतन) to expatriates (प्रवासियों)?
Answer ->> India

Questions 4 ->> Name the countries (देशों) that agreed to find the permanent solution (स्थायी समाधान) to the fishermen issues?
Answer ->> India and Sri Lanka

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->> Which country (देश) finally approved the Hindu marriage (हिंदू विवाह) bill?
Answer ->> Pakistan
Questions 6 ->> Who is the CM of Nagaland?
Answer ->> TR Zeliang


Questions 7 ->> Which Bank Ties (बैंक संबंध) with Niki.ai to Launch on Chat to make Payments (भुगतान करें) via Facebook’s Messenger?
Answer ->> HDFC Bank

Questions 8 ->> Who will be the next Ambassador of India (भारत के राजदूत) to the Oriental Republic of Uruguay (उरुग्वे गणराज्य)?
Answer ->> Sanjiv Ranjan

Questions 9 ->> Name the country (देश) that recently celebrated (हाल ही में मनाया) the 13th Chitwan Elephant Festival to boost tourism?
Answer ->> Nepal

Questions 10 ->> Tyrus Wong, who passed away recently (हाल ही में निधन), was the legendary (प्रसिद्ध) Disney artist of which country?
Answer ->> United States

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment