CRPF 2945 Constable Bharti - Apply Now!                                         IOF 6948 Apprentice Jobs - Apply Now!

Current Affairs 10th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 10th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Which state government (राज्य सरकार) has launched (शुरू) India’s (भारत) first helpline for forests (जंगल)?
Answer ->> Maharashtra

Questions 2 ->> Name the country (देश) that will set up world’s highest (उच्चतम) altitude telescopes (ऊंचाई दूरबीन) in Tibet?
Answer ->> China

Question 3>> Which Bank has launched (शुभारंभ) the Suvidha prepaid card?
Answer ->> UCO Bank

Questions 4 ->> Who is the Brand Ambassador (ट्रेडमार्क राजदूत) for Asian Paints Ultima (चरम सीमा) Protek?
Answer ->> Ranbir Kapoor

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->>   Name the personality (व्यक्तित्व) who has won (जीता) the British Junior Open Under-nineteen Squash title (खिताब)?
Answer ->> Velavan Senthilkumar

Questions 6 ->> Who has launched (शुभारंभ) the non-fare (गैर किराया) revenue policy (राजस्व नीति)?
Answer ->> Suresh Prabhu


Questions 7 ->> Which city will host (शहर की मेजबानी करेगा) first Digi Dhan Mela in Andhra Pradesh?
Answer ->> Vijayawada

Questions 8 ->> Name the State that Ranked (राज्य कि वें स्थान पर) eight in twelve Destinations (गंतव्य स्थान) to Watch in two thousand seventeen by ABTA (ब्रिटिश ट्रेवल एजेंट्स एसोसिएशन)?
Answer ->> Kerala

Questions 9 ->> Three day National (राष्ट्रीय) Conference (सम्मेलन) for e-Governance to begin (शुरू करने के लिए) in which city?
Answer ->> Visakhapatnam

Questions 10 ->> Which state govt (राज्य सरकार) come up with the amendment (संशोधन) in Land Revenue (भू राजस्व) Code?
Answer ->> Maharashtra

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment