Current Affairs 14th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 14th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Name the country that signed (हस्ताक्षर किए) a one-trillion (दस खरब) yen aid (सहायता) package over the next five years to the Philippines, to improve economic (आर्थिक सुधार) and political relations (राजनीतिक संबंधों) between the two nations (दोनों देशों)?
Answer ->> Japan

Questions 2 ->> Name the country that unveiled plans (अनावरण की योजना) to ban the sale (बिक्री पर प्रतिबंध) of cigarettes to anyone (किसी भी व्यक्ति को सिगरेट) born after two thousand fifteen as part of its part of a tough anti-tobacco strategy (रणनीति)?
Answer ->> Russia

Question 3>> The President of this country (इस देश के राष्ट्रपति) announced withdrawal (घोषणा की वापसी) of Wet Foot, Dry Foot (गीले पैर, सूखी पैर) Policy (नीति) for Cubans?
Answer ->> USA

Questions 4 ->> “Festival of India” (भारत महोत्सव) will be organized by which of the following countries (निम्नलिखित देशों)?
Answer ->> Ghana

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->>   The Government of India (भारत सरकार) has increased (बढ़ा हुआ) the minimum monthly (न्यूनतम मासिक) pension to _____ per person, besides (इसके अलावा) a two-fold hike (दो गुना बढ़ोतरी) in exgratia (अनुग्रहपूर्वक) amount for central government (केंद्र सरकार) employees.
Answer ->> 9,000

Questions 6 ->> Which country has become the world’s first country (दुनिया का पहला देश) to officially recognize (पहचान) parkour as a sport?
Answer ->> United Kingdom


Questions 7 ->> Name the bank that recently introduced (हाल ही में शुरू) a voice biometrics authentication (प्रमाणीकरण) system for its phone banking clients (ग्राहक)?
Answer ->> Citi Bank

Questions 8 ->> India's first solar powered (सौर शक्ति) boat was launched (शुभारंभ) in which of the following states (निम्नलिखित राज्यों)?
Answer ->> Kerala

Questions 9 ->> Who has been appointed (नियुक्त) as the president (अध्यक्ष) of Maharashtra Cricket Association (संगति)?
Answer ->> Ashish Shelar

Questions 10 ->> Who has been appointed (नियुक्त) as the CEO (मुख्य निर्वाचन अधिकारी) of Tata Consultancy Services (परामर्शदात्री सेवाएं)?
Answer ->> Rajesh Gopinathan

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment