Current Affairs 23rd January 2017 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 23rd January 2017 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Which Company Named “Most Innovative Company of two thousand sixteen”?
Answer ->> Apple.

Questions 2 ->> Who is the Winner (विजेता) of Malaysian Masters Grand Prix Gold Tournament two thousand seventeen?
Answer ->> Saina Nehwal.

Question 3>> Which Bank has been banned (प्रतिबंध लगा दिया) by the Government to Accept (स्वीकार) deposits under Pradhan Mantri Garib Kalyan Deposit Scheme (जमा योजना)?
Answer ->> Cooperative Banks.

Questions 4 ->> Which State set new (राज्य के नए सेट) world Record by Singing (गायन) over 3.5 lacks People National Anthem (राष्ट्रीय गीत)?
Answer ->> Gujarat.

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->> Which State Forms worlds (दुनिया) Longest Human Chain (सबसे लंबे समय तक मानव श्रृंखला)?
Answer ->> Bihar.

Questions 6 ->> Which Bank Recently Launches Contactless (संपर्क की शुरूआत) Credit Cards?
Answer ->> Punjab National Bank.


Questions 7 ->> Which Indian personality (व्यक्तित्व) will become a judge (जज) in the two thousand seventeen Miss Universe pageant (प्रतियोगिता)?
Answer ->> Sushmita Sen.

Questions 8 ->> When was the Desh Prem Divas Celebrated (दिवस मनाया)?
Answer ->> 23rd January.

Questions 9 ->> Which Freedom Fighter (स्वतंत्रता सेनानी) Birth Day Celebrated (जन्म दिवस मनाया) as Desh Prem Divas?
Answer ->> Netaji Subhas Chandra Bose.

Questions 10 ->> Which State Beats Kerala in Annual Status (वार्षिक स्थिति) Education Report (शिक्षा की रिपोर्ट) two thousand sixteen?
Answer ->> Madhya Pradesh.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment