Current Affairs 24th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 24th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Who will Judge (न्याय) the sixty-five Miss Universe Pageant (प्रतियोगिता)?
Answer ->> Sushmita Sen.

Questions 2 ->> The newly elected president (निर्वाचित अध्यक्ष) of the prestigious Indian Statistical Institute (भारतीय सांख्यिकी संस्थान) is?
Answer ->> Vijay Kelkar.

Question 3>> The city which has been topped (सबसे ऊपर) the list of twenty seven new smart cities
Answer ->> Amritsar.

Questions 4 ->> Which country withdraws (निकालना) visa-free facility for Indians?
Answer ->> Hong Kong.

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->> PM Modi attended (भाग लिया) the Combined Commanders (संयुक्त कमांडर) Conference (सम्मेलन) in which state (राज्य)?
Answer ->> Uttarakhand.

Questions 6 ->> Which country has come forward (आगे) to help Indian Railways to increase (बढ़ना) the speed of its passenger (यात्री) trains to 200 km per hour?
Answer ->> Russia.


Questions 7 ->> Mumbai-based (आधारित) dairy firm Kwality Ltd has signed (हस्ताक्षर किए) a MoU with which of the following bank?
Answer ->> Bank of Baroda.

Questions 8 ->> The first Indian star to enter (प्रवेश) the Forbes list (सूची) of highest paid television actresses (अभिनेत्री) in the world is
Answer ->> Priyanka Chopra.

Questions 9 ->> Number of Indians (भारतीयों की संख्या) who were selected for the inaugural class (उद्घाटन वर्ग) of UN Young Leaders (युवा नेता) for Sustainable Development Goals (सतत विकास लक्ष्य) of United Nations (संयुक्त राष्ट्र) is?
Answer ->> 2.

Questions 10 ->> The state (राज्य), which has announced (घोषणा) Dadri as its twenty-two district?
Answer ->> Haryana.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment