CRPF 2945 Constable Bharti - Apply Now!                                         CISF Assistant Sub-Inspector (Steno) Jobs - Apply Now!

Current Affairs 5th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 5th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Under the guidance of Modi (मोदी के मार्गदर्शन के अंतर्गत), India has signed an agreement (एक समझौते पर हस्ताक्षर किए) with which country?
Answer ->> Uruguay

Questions 2 ->> Quality Council of India (भारतीय गुणवत्ता परिषद) will conduct the Swach Survekshan two thousand seventeen surveys (सर्वेक्षणों) to rank how many cities?
Answer ->> 500

Question 3>> Which states (राज्यों) have signed a pact with the to join the UDAY scheme (योजना)?
Answer ->> Telangana and Assam

Questions 4 ->> Reign of King Kansa kickstarts largest (विशालतम) open-air theater fest has begun in which state (राज्य)?
Answer ->> Odisha

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->>   Who is the CM of Meghalaya (मेघालय के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Mukul Sangma

Questions 6 ->> Election Commission of India (भारत निर्वाचन आयोग) Announces Assembly polls (विधानसभा चुनाव) Dates for how many states?
Answer ->> 5


Questions 7 ->> Munich Reinsurance Company to open reinsurance branch office (पुनर्बीमा शाखा कार्यालय) in which city (शहर)?
Answer ->> Mumbai

Questions 8 ->> Which has become the first country (पहला देश) in the world to pay the basic income (बुनियादी आय) to randomly picked citizens?
Answer ->> Finland

Questions 9 ->> Name the bank that tie-up with Bajaj Electricals for vendor financing (विक्रेता वित्तपोषण) using blockchain?
Answer ->> Yes Bank

Questions 10 ->> Who is elected (निर्वाचित) as the President of Haiti (हैती के राष्ट्रपति)?
Answer ->> Jovenel Moise

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment