Current Affairs 6th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 6th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Two-day Assam Biotech Conclave two thousand seventeen Begins (शुरू करना) in which city?
Answer ->> Guwahati

Questions 2 ->> Who has launched (शुभारंभ) an Intellectual Property Rights (बौद्धिक संपदा अधिकार) Enforcement (प्रवर्तन) Toolkit for Police?
Answer ->> Nirmala Sitharaman

Question 3>> Three Days International (अंतरराष्ट्रीय) Conference (सम्मेलन) on Yoga for Diabetes Organized (संगठित) in which city?
Answer ->> New Delhi

Questions 4 ->> The three hundred fifty Guru Gobind Singh Jayanti was celebrated (मनाया) on which date?
Answer ->> 5th Jan

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->>   Which bank ties up with LIC (जीवन बीमा निगम) for capital support (राजधानी समर्थन) to enterprises?
Answer ->> SIDBI

Questions 6 ->> Name the bank that launched the Personal Accident Insurance Scheme?
Answer ->> Karnataka Bank


Questions 7 ->> Who is Appointed (नियुक्त) as the Chairman (अध्यक्ष) of Tata Power?
Answer ->> S Padmanabhan

Questions 8 ->> Name the Managing Director (प्रबंध निदेशक) of IBM (अंतर्राष्ट्रीय व्यवसाय तंत्र) India?
Answer ->> Karan Bajwa

Questions 9 ->> Who is the CM of Mizoram (मिजोरम के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Lal Thanhawla

Questions 10 ->> What is the currency of Brazil (ब्राजील की मुद्रा)?
Answer ->> Real

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment