Current Affairs 7th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now


Current Affairs 7th January 2017 in English & Hindi PDF Download Now

Questions 1 ->> Centre Grants (केंद्र सरकार अनुदान) Drought Relief (राहत) Assistance (सहायता) for which state (राज्य)?
Answer ->> Karnataka

Questions 2 ->> Which Country to Help (देश की मदद करने के लिए) in Developing Chennai (चेन्नई का विकास), Ahmedabad, and Varanasi Smart Cities?
Answer ->> Japan

Question 3>> Who has inaugurated (उद्घाटन किया) the Assam International (अंतर्राष्ट्रीय) Agri Horti Show?
Answer ->> Sarbananda Sonowal

Questions 4 ->> India (भारत) has signed (हस्ताक्षर किए) the DTAC (डेंटल एसोसिएशन प्रौद्योगिकीविदों परिषद।) Amendment Protocol (मसविदा बनाना) with which country?
Answer ->> Kazakhstan

Check Also ->> Government Jobs

Questions 5 ->>  Two thousand seventeen Island Tourism (द्वीप पर्यटन) Festival Begins (शुरू करना) in which island (द्वीप)?
Answer ->> Andaman and Nicobar Island

Questions 6 ->> Who is the CM of Assam (असम के मुख्यमंत्री)?
Answer ->> Sarbananda Sonowal


Questions 7 ->> Which Country Launched (देश शुरू) the World’s Longest Bullet Train (सबसे लंबे समय तक बुलेट ट्रेन) Shangri-la of the World?
Answer ->> China

Questions 8 ->> Name the state (राज्य) to Provide Monetary Help (मौद्रिक सहायता प्रदान करें) of one thousand to Single Women?
Answer ->> Telangana

Questions 9 ->> Droom has tied up (करार किया) with which bank for quick (त्वरित) sanction (मंजूरी) of loans (ऋण)?
Answer ->> Axis Bank

Questions 10 ->> sixteen Financial Stability (वित्तीय स्थिरता) and Development Council (विकास परिषद) Meeting was held in which city (जो शहर में आयोजित)?
Answer ->> Delhi

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs 10th 12th Jobs
Rojgar Express Employment News
Rozgar Career India Rojgar Samachar
Latest Sarkari Naukri Latest Railway Jobs
Written Exam Preparation Tips Career Management Tips
Career as Professor Career as HR

0 comments:

Post a Comment